Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Actueel

17 februari 2021

Striepersgat maakt nieuw carnavalsthema bekend


De werkgroep Communicatie van de vereniging Striepersgats Openbaar Carnaval i.o. heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2021-2022 bekend gemaakt: 'Efkes kèke'

Volgens een woordvoerder is hiervoor is gekozen, omdat – nadat het coronavirus hopelijk is overwonnen en we dus weer gewoon carnaval kunnen vieren – het nog maar de vraag is hoe het gaat worden. Weer massaal de kroeg in? Weer feesten en hossen in de feesttent? Weer terug op straat? Weer… tja alles wat we eerst zo normaal vonden...
 
Dus ‘Efkes kèke’ in de betekenis van ‘even binnenlopen’, ‘even afwachten’, ‘even kijken of het wat is’, ‘even luisteren’ of gewoon omdat je nieuwsgierig bent. Kiezen we straks in Striepersgat weer op traditionele wijze een nieuwe Prins? Is er een Prinsen- en Vorstenzitting? Gaat het Groot Striepersgats Liedjesfestival nog door in de huidige vorm? En het Brabants kampioenschap tonpraoten? Kunnen we straks weer naar Het Dikste Feest, de Carnavalsmis en de Prinsenrecepties? En gaan we nog wagens bouwen voor de Striepersgatse optocht? Of doen we het allemaal anders?
 
Maar ook ‘Efkes kèke’, omdat Striepersgat met een nieuwe organisatie een nieuwe weg is ingeslagen. Op korte termijn is het de bedoeling dat de Stichting Carnavalsviering Striepersgat en de Striepersgatse Carnavalsfederatie opgaan in één nieuwe vereniging: Striepersgats Openbaar Carnaval (SOC). Een tijdelijk bestuur, onder leiding van voorzitter Liesbeth van den Oever, is momenteel bezig om deze transitie te realiseren. Leidende waarden binnen de nieuwe vereniging zijn samengevat in het woord TRIO: Transparant, Respect naar het heden en verleden, Innovatief en Openbaar voor iedereen

sligers

Evenementen

Actueel

17 februari 2021

De werkgroep Communicatie van de vereniging Striepersgats Openbaar Carnaval i.o. heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2021-2022 bekend...

17 oktober 2020

Beste Striepers en Strieperinnen,
Middels dit bericht willen we jullie een update geven omtrent carnaval ten tijden van het coronavirus. De...

26 februari 2020

Tijdens het afsluiten van de carnaval is het nieuwe thema voor het komende seizoen bekend gemaakt. 'AS IK ÈUW NIE HÁJ'

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png de Bel liggend.jpg logo-mg-houtbouw.png logo-RvL.png specsavers.jpg ja reclame.jpg Rabobank_1.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Hotel de Valk.png logo-krek-wak-wou.png Du Commerce.jpg VB.jpg logo-pay-off.png lugano.png verberkmoes_logo.png printart.jpg Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png Cafe zaal Lavrijssen.jpg Sjors-keeman.jpg LogoA_Maenen.jpg Tiny-Bouchee.jpg logo-indoor.png airquipment.jpg Rendus.jpg fantast.jpg
Onze sponsor Dommelsch