Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Actueel

21 september 2021

Nieuwe opzet Prinsenbal Striepersgat


Op zaterdag 13 november wordt in Valkenswaard de nieuwe Prins van Striepersgat gekozen. Dit gebeurt in een besloten bijeenkomst in Feesterij Lugano. In tegenstelling tot voorheen, wordt de nieuwe heerser echter veel eerder bekend gemaakt. De commissie Bals & Zittingen heeft een geheel nieuwe opzet van het Prinsenbal bedacht.

Door het sluiten van café-zaal Lavrijssen moest de organiserende stichting Carnavalsviering Striepersgat op zoek naar een nieuwe locatie. Die is gevonden in hotel De Valk aan de Frans van Beststraat. Het feest vindt echter niet alleen binnen plaats, maar ook in een grote tent, die vóór het hotel wordt neergezet. Een en ander is in overleg met de gemeente Valkenswaard. De Frans van Beststraat is deze dag dus ook afgesloten voor alle verkeer.

Vanaf 16.00 uur is het ‘festivalterrein’ open en kunnen bezoekers zich te goed doen aan eten en drinken. Ook is er een kraam met Striepersgatse merchandise. De muzikale gezelligheid wordt ingevuld door een dj en live optredens. Als de nieuwe Prins is gekozen, zal er witte rook uit de schoorsteen komen en wordt hij (dan nog incognito!) binnen afzienbare tijd bij De Valk verwacht. Uiteraard in gezelschap van de Raad van Elf, de Striepersgatse Hofkapel, de Hofmarjannekes én met alle genodigden van de stichting en de carnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de Striepersgatse Carnavalsfederatie.

Nieuw is ook dat om 19.11 uur de aanwezigen in een vrolijke stoet richting het oude gemeentehuis gaan, waar omstreeks 19.49 uur de nieuwe Prins van Striepersgat bekend wordt gemaakt op het bordes. Als hij officieel is geïnstalleerd, gaat het hele gezelschap, met het gevolg van de Prins op de Prinsenwagen, weer terug naar De Valk, waar het feest kan losbarsten. Oud-Prins Joep d’n Urste kan dan ook nog een afscheidswoordje houden en zijn opvolger en adjudant kunnen worden gefeliciteerd.

 

Toegang

In verband met de nu geldende Coronaregels, hebben alleen die personen toegang, die een geldig toegangsbewijs (later wordt bekend gemaakt waar en hoe deze is te downloaden, red.), een QR-code – als bewijs van een volledige vaccinatie – of een negatieve coronatest kunnen laten zien. Ook moet men zich kunnen legitimeren. Dit alles in overleg met de gemeente. Zonder dit alles heeft men geen toegang tot het festivalterrein en de zaal van hotel De Valk. Mochten de regels in de tussentijd worden gewijzigd, dan gaat de organisatie van het Prinsenbal hier uiteraard in mee.

 

sligers

Evenementen

CV Ketel Brandt Los

Datum: 11-11-22
20:11 uur Café de Fantast
meer >>

Prinsenbal

Datum: 12-11-22
20:11 uur Feesterij Lugano
meer >>

Jeugdprins Bekendmaking

Datum: 13-11-22
14:11 uur Du Commerce
meer >>

Actueel

2 maart 2022

De werkgroep Communicatie van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2022-2023 bekend gemaakt: 'Komt...

17 februari 2022

De Strieper is er weer. Afgelopen dinsdag werd hij gepresenteerd d.m.v. een ludiek filmpje. Daarna mochten Prins Sylvie d'n Urste en...

22 januari 2022

Sylvie van Deursen is gekozen als 68e Prins van Striepersgat. Omdat we dit jaar geen volledig seizoen kunnen draaien zal zij ook in het seizoen...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png de Bel liggend.jpg logo-mg-houtbouw.png logo-RvL.png specsavers.jpg ja reclame.jpg Rabobank_1.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Hotel de Valk.png logo-krek-wak-wou.png Du Commerce.jpg VB.jpg logo-pay-off.png lugano.png verberkmoes_logo.png printart.jpg Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png Cafe zaal Lavrijssen.jpg Sjors-keeman.jpg LogoA_Maenen.jpg Tiny-Bouchee.jpg logo-indoor.png airquipment.jpg Rendus.jpg fantast.jpg
Onze sponsor Dommelsch