Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Actueel

21 september 2021

Nieuwe opzet Prinsenbal Striepersgat


Op zaterdag 13 november wordt in Valkenswaard de nieuwe Prins van Striepersgat gekozen. Dit gebeurt in een besloten bijeenkomst in Feesterij Lugano. In tegenstelling tot voorheen, wordt de nieuwe heerser echter veel eerder bekend gemaakt. De commissie Bals & Zittingen heeft een geheel nieuwe opzet van het Prinsenbal bedacht.

Door het sluiten van café-zaal Lavrijssen moest de organiserende stichting Carnavalsviering Striepersgat op zoek naar een nieuwe locatie. Die is gevonden in hotel De Valk aan de Frans van Beststraat. Het feest vindt echter niet alleen binnen plaats, maar ook in een grote tent, die vóór het hotel wordt neergezet. Een en ander is in overleg met de gemeente Valkenswaard. De Frans van Beststraat is deze dag dus ook afgesloten voor alle verkeer.

Vanaf 16.00 uur is het ‘festivalterrein’ open en kunnen bezoekers zich te goed doen aan eten en drinken. Ook is er een kraam met Striepersgatse merchandise. De muzikale gezelligheid wordt ingevuld door een dj en live optredens. Als de nieuwe Prins is gekozen, zal er witte rook uit de schoorsteen komen en wordt hij (dan nog incognito!) binnen afzienbare tijd bij De Valk verwacht. Uiteraard in gezelschap van de Raad van Elf, de Striepersgatse Hofkapel, de Hofmarjannekes én met alle genodigden van de stichting en de carnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de Striepersgatse Carnavalsfederatie.

Nieuw is ook dat om 19.11 uur de aanwezigen in een vrolijke stoet richting het oude gemeentehuis gaan, waar omstreeks 19.49 uur de nieuwe Prins van Striepersgat bekend wordt gemaakt op het bordes. Als hij officieel is geïnstalleerd, gaat het hele gezelschap, met het gevolg van de Prins op de Prinsenwagen, weer terug naar De Valk, waar het feest kan losbarsten. Oud-Prins Joep d’n Urste kan dan ook nog een afscheidswoordje houden en zijn opvolger en adjudant kunnen worden gefeliciteerd.

 

Toegang

In verband met de nu geldende Coronaregels, hebben alleen die personen toegang, die een geldig toegangsbewijs (later wordt bekend gemaakt waar en hoe deze is te downloaden, red.), een QR-code – als bewijs van een volledige vaccinatie – of een negatieve coronatest kunnen laten zien. Ook moet men zich kunnen legitimeren. Dit alles in overleg met de gemeente. Zonder dit alles heeft men geen toegang tot het festivalterrein en de zaal van hotel De Valk. Mochten de regels in de tussentijd worden gewijzigd, dan gaat de organisatie van het Prinsenbal hier uiteraard in mee.

 

sligers

Evenementen

Brouwersgatse Oogst

Datum: 12-11-21
Cafe zaal de Dommelstroom
meer >>

Groots openbaar Striepersgats Festival

Datum: 13-11-21
Festivalterrein voor Hotel de Valk
meer >>

Bekendmaking Striepersgatse Jeugdprins

Datum: 14-11-21
Zaal Du Commerce
meer >>

Actueel

16 oktober 2021

Het Algemeen Bestuur van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft ingestemd met de oprichting van een nieuw orgaan binnen de...

21 september 2021

Op zaterdag 13 november wordt in Valkenswaard de nieuwe Prins van Striepersgat gekozen. Dit gebeurt in een besloten bijeenkomst in Feesterij...

17 oktober 2020

Beste Striepers en Strieperinnen,
Middels dit bericht willen we jullie een update geven omtrent carnaval ten tijden van het coronavirus. De...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png de Bel liggend.jpg logo-mg-houtbouw.png logo-RvL.png specsavers.jpg ja reclame.jpg Rabobank_1.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Hotel de Valk.png logo-krek-wak-wou.png Du Commerce.jpg VB.jpg logo-pay-off.png lugano.png verberkmoes_logo.png printart.jpg Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png Cafe zaal Lavrijssen.jpg Sjors-keeman.jpg LogoA_Maenen.jpg Tiny-Bouchee.jpg logo-indoor.png airquipment.jpg Rendus.jpg fantast.jpg
Onze sponsor Dommelsch