Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Actueel

21 september 2021

Nieuwe opzet Prinsenbal Striepersgat


Op zaterdag 13 november wordt in Valkenswaard de nieuwe Prins van Striepersgat gekozen. Dit gebeurt in een besloten bijeenkomst in Feesterij Lugano. In tegenstelling tot voorheen, wordt de nieuwe heerser echter veel eerder bekend gemaakt. De commissie Bals & Zittingen heeft een geheel nieuwe opzet van het Prinsenbal bedacht.

Door het sluiten van café-zaal Lavrijssen moest de organiserende stichting Carnavalsviering Striepersgat op zoek naar een nieuwe locatie. Die is gevonden in hotel De Valk aan de Frans van Beststraat. Het feest vindt echter niet alleen binnen plaats, maar ook in een grote tent, die vóór het hotel wordt neergezet. Een en ander is in overleg met de gemeente Valkenswaard. De Frans van Beststraat is deze dag dus ook afgesloten voor alle verkeer.

Vanaf 16.00 uur is het ‘festivalterrein’ open en kunnen bezoekers zich te goed doen aan eten en drinken. Ook is er een kraam met Striepersgatse merchandise. De muzikale gezelligheid wordt ingevuld door een dj en live optredens. Als de nieuwe Prins is gekozen, zal er witte rook uit de schoorsteen komen en wordt hij (dan nog incognito!) binnen afzienbare tijd bij De Valk verwacht. Uiteraard in gezelschap van de Raad van Elf, de Striepersgatse Hofkapel, de Hofmarjannekes én met alle genodigden van de stichting en de carnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de Striepersgatse Carnavalsfederatie.

Nieuw is ook dat om 19.11 uur de aanwezigen in een vrolijke stoet richting het oude gemeentehuis gaan, waar omstreeks 19.49 uur de nieuwe Prins van Striepersgat bekend wordt gemaakt op het bordes. Als hij officieel is geïnstalleerd, gaat het hele gezelschap, met het gevolg van de Prins op de Prinsenwagen, weer terug naar De Valk, waar het feest kan losbarsten. Oud-Prins Joep d’n Urste kan dan ook nog een afscheidswoordje houden en zijn opvolger en adjudant kunnen worden gefeliciteerd.

 

Toegang

In verband met de nu geldende Coronaregels, hebben alleen die personen toegang, die een geldig toegangsbewijs (later wordt bekend gemaakt waar en hoe deze is te downloaden, red.), een QR-code – als bewijs van een volledige vaccinatie – of een negatieve coronatest kunnen laten zien. Ook moet men zich kunnen legitimeren. Dit alles in overleg met de gemeente. Zonder dit alles heeft men geen toegang tot het festivalterrein en de zaal van hotel De Valk. Mochten de regels in de tussentijd worden gewijzigd, dan gaat de organisatie van het Prinsenbal hier uiteraard in mee.

 

sligers

Evenementen

Uitreiking Strieper

Datum: 04-02-23
meer >>

Carnaval

Datum: 18-02-23
meer >>

Biertapwedstrijd - CV Wij mee z'n viere en de rest

Datum: 18-02-23
meer >>

Actueel

24 januari 2023

In het Eindhovens Dagblad van 23 januari stond een stukje over het Striepersparlement.

Klik op 'lees meer...' om het stukje te...

25 december 2022

De Striepersgatse nieuwsbrief staat online. Deze is te vinden onder het kopje 'Actueel', of klik

14 november 2022

De nieuwe Jeugdprins van Striepersgat is gisteren tijdens een gezellige middag bij Du Commerce bekend gemaakt.
Ties van Gerwen zal als...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png fantast.jpg van Gerven.jpg mcb-direct.png ja-reclame.png procleanroom.png fortune.jpg sportprijzen-vw.png hippo-sophia.png veldsink.png van-lierop-tegelwerken.png rondom-vw.png logo-mg-houtbouw.png rendus.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Du Commerce.jpg de Bel liggend.jpg lugano.png Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png logo-indoor.png barron.png
Onze sponsor Dommelsch