Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Actueel

16 oktober 2021

Uitnodiging om zitting te nemen in het Striepers Parlement


Het Algemeen Bestuur van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft ingestemd met de oprichting van een nieuw orgaan binnen de georganiseerde carnaval in Valkenswaard. Met het zogeheten ‘Striepers Parlement’ wil de stichting de individuele Strieper en Strieperin meer inspraak geven. Een paar keer per jaar komt het parlement bijeen en worden gedachten, suggesties en ideeën en plannen besproken.

“Hoe kunnen we de Striepersgatse carnaval (weer) naar een hoger plan tillen”, vraagt President Ron Hoogmoet zich hardop af. “Om antwoord te krijgen op die prangende vraag, hebben we de hulp van de carnavalsvierders in Valkenswaard nodig. Wat kan er beter? Wat moet er anders? En hoe kunnen we meer mensen ‘warm’ krijgen voor de georganiseerde carnaval? Misschien moeten we oude gewoonten of activiteiten nieuw leven inblazen, maar het kan ook zijn dat iemand met een compleet nieuw, briljant idee komt. Dit kan dan worden besproken in het Striepers Parlement en wellicht kan dan meteen actie worden ondernomen.”
‘Draagvlak creëren’, in Valkenswaard twee woorden die wel vaker worden gehoord. Hoogmoet: “Je kunt als Strieper of Strieperin lid worden van het Striepers Parlement en dan ook daadwerkelijk meepraten over de (toekomst van) georganiseerde carnaval in ons dorp. Hierdoor kunnen we als stichting beter anticiperen op wat er leeft bij de individuele carnavalsvierders. Iedereen van achttien jaar en ouder kan lid worden. Het lidmaatschap kost 11 euro per jaar. Van dit geld worden de samenkomsten georganiseerd en krijgt elk lid een ereteken, om aan te geven dat hij of zij bij het Striepers Parlement hoort.”
 
Boerenparrelement
Het Striepers Parlement is losjes geïnspireerd op het ‘Boerenparrelement’ in Oeteldonk. Toch zijn er de nodige verschillen. In Striepersgat kan iedereen van achttien jaar en ouder lid worden en dit is voor onbepaalde tijd (in Den Bosch wordt om de vier jaar gekozen, red.). Bovendien is er geen minimum of maximum aan het aantal leden. Aanmelden voor het Striepers Parlement kan via: info@striepersgat.nl. Onder vermelding van de contactgegevens. Een lid van het dagelijks bestuur van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat neemt dan contact op.

sligers

Evenementen

Uitreiking Strieper

Datum: 04-02-23
meer >>

Carnaval

Datum: 18-02-23
meer >>

Biertapwedstrijd - CV Wij mee z'n viere en de rest

Datum: 18-02-23
meer >>

Actueel

24 januari 2023

In het Eindhovens Dagblad van 23 januari stond een stukje over het Striepersparlement.

Klik op 'lees meer...' om het stukje te...

25 december 2022

De Striepersgatse nieuwsbrief staat online. Deze is te vinden onder het kopje 'Actueel', of klik

14 november 2022

De nieuwe Jeugdprins van Striepersgat is gisteren tijdens een gezellige middag bij Du Commerce bekend gemaakt.
Ties van Gerwen zal als...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png fantast.jpg van Gerven.jpg mcb-direct.png ja-reclame.png procleanroom.png fortune.jpg sportprijzen-vw.png hippo-sophia.png veldsink.png van-lierop-tegelwerken.png rondom-vw.png logo-mg-houtbouw.png rendus.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Du Commerce.jpg de Bel liggend.jpg lugano.png Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png logo-indoor.png barron.png
Onze sponsor Dommelsch