Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Actueel

16 oktober 2021

Uitnodiging om zitting te nemen in het Striepers Parlement


Het Algemeen Bestuur van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft ingestemd met de oprichting van een nieuw orgaan binnen de georganiseerde carnaval in Valkenswaard. Met het zogeheten ‘Striepers Parlement’ wil de stichting de individuele Strieper en Strieperin meer inspraak geven. Een paar keer per jaar komt het parlement bijeen en worden gedachten, suggesties en ideeën en plannen besproken.

“Hoe kunnen we de Striepersgatse carnaval (weer) naar een hoger plan tillen”, vraagt President Ron Hoogmoet zich hardop af. “Om antwoord te krijgen op die prangende vraag, hebben we de hulp van de carnavalsvierders in Valkenswaard nodig. Wat kan er beter? Wat moet er anders? En hoe kunnen we meer mensen ‘warm’ krijgen voor de georganiseerde carnaval? Misschien moeten we oude gewoonten of activiteiten nieuw leven inblazen, maar het kan ook zijn dat iemand met een compleet nieuw, briljant idee komt. Dit kan dan worden besproken in het Striepers Parlement en wellicht kan dan meteen actie worden ondernomen.”
‘Draagvlak creëren’, in Valkenswaard twee woorden die wel vaker worden gehoord. Hoogmoet: “Je kunt als Strieper of Strieperin lid worden van het Striepers Parlement en dan ook daadwerkelijk meepraten over de (toekomst van) georganiseerde carnaval in ons dorp. Hierdoor kunnen we als stichting beter anticiperen op wat er leeft bij de individuele carnavalsvierders. Iedereen van achttien jaar en ouder kan lid worden. Het lidmaatschap kost 11 euro per jaar. Van dit geld worden de samenkomsten georganiseerd en krijgt elk lid een ereteken, om aan te geven dat hij of zij bij het Striepers Parlement hoort.”
 
Boerenparrelement
Het Striepers Parlement is losjes geïnspireerd op het ‘Boerenparrelement’ in Oeteldonk. Toch zijn er de nodige verschillen. In Striepersgat kan iedereen van achttien jaar en ouder lid worden en dit is voor onbepaalde tijd (in Den Bosch wordt om de vier jaar gekozen, red.). Bovendien is er geen minimum of maximum aan het aantal leden. Aanmelden voor het Striepers Parlement kan via: info@striepersgat.nl. Onder vermelding van de contactgegevens. Een lid van het dagelijks bestuur van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat neemt dan contact op.

sligers

Evenementen

CV Ketel Brandt Los

Datum: 11-11-22
20:11 uur Café de Fantast
meer >>

Prinsenbal

Datum: 12-11-22
20:11 uur Feesterij Lugano
meer >>

Jeugdprins Bekendmaking

Datum: 13-11-22
14:11 uur Du Commerce
meer >>

Actueel

2 maart 2022

De werkgroep Communicatie van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2022-2023 bekend gemaakt: 'Komt...

17 februari 2022

De Strieper is er weer. Afgelopen dinsdag werd hij gepresenteerd d.m.v. een ludiek filmpje. Daarna mochten Prins Sylvie d'n Urste en...

22 januari 2022

Sylvie van Deursen is gekozen als 68e Prins van Striepersgat. Omdat we dit jaar geen volledig seizoen kunnen draaien zal zij ook in het seizoen...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png de Bel liggend.jpg logo-mg-houtbouw.png logo-RvL.png specsavers.jpg ja reclame.jpg Rabobank_1.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Hotel de Valk.png logo-krek-wak-wou.png Du Commerce.jpg VB.jpg logo-pay-off.png lugano.png verberkmoes_logo.png printart.jpg Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png Cafe zaal Lavrijssen.jpg Sjors-keeman.jpg LogoA_Maenen.jpg Tiny-Bouchee.jpg logo-indoor.png airquipment.jpg Rendus.jpg fantast.jpg
Onze sponsor Dommelsch