Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Actueel

20 januari 2022

Ook Striepersgat zet streep door optocht


In navolging van onder meer Eindhoven, Tilburg en Den Bosch, heeft ook Valkenswaard (Striepersgat) besloten om een streep te zetten door de carnavalsoptocht van dit jaar. Het coronavirus brengt te veel risico’s met zich mee voor deelnemers en publiek, aldus Ron Hoogmoet, President van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat.

“We hebben als bestuur écht geworsteld met dit besluit. Het is voor het eerst in de historie dat we een optocht afgelasten, om andere redenen dan barre weersomstandigheden of een nationale ramp. Bovendien denken we dat de verenigingen in deze tijd niet de mogelijkheid hebben gehad om een ‘waardige’ carnavalswagen te bouwen. Het is jammer, maar op dit moment wel de realiteit. Uiteraard hebben we dit ook aan de gemeente medegedeeld. Alles is in goed overleg besloten.”

Geen optocht in Striepersgat, maar wél een nieuwe Prins. Komende zaterdag wordt – geheel coronaproof – de nieuwe heerser van carnavalesk Valkenswaard gekozen. Hij of zij wordt overigens aangesteld voor anderhalf seizoen, zo is besloten door het Algemeen Bestuur van de stichting. Dit betekent dat democratisch gekozen Prins óók in het seizoen 2022-2023 de scepter zwaait. Hoogmoet: “We willen graag een nieuwe Prins, maar gunnen hem of haar ook een volledige carnaval, met alles d’r op en d’r aan. Dat is dit jaar niet meer mogelijk, vandaar deze keuze.”

sligers

Evenementen

CV Ketel Brandt Los

Datum: 11-11-22
20:11 uur Café de Fantast
meer >>

Prinsenbal

Datum: 12-11-22
20:11 uur Feesterij Lugano
meer >>

Jeugdprins Bekendmaking

Datum: 13-11-22
14:11 uur Du Commerce
meer >>

Actueel

2 maart 2022

De werkgroep Communicatie van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2022-2023 bekend gemaakt: 'Komt...

17 februari 2022

De Strieper is er weer. Afgelopen dinsdag werd hij gepresenteerd d.m.v. een ludiek filmpje. Daarna mochten Prins Sylvie d'n Urste en...

22 januari 2022

Sylvie van Deursen is gekozen als 68e Prins van Striepersgat. Omdat we dit jaar geen volledig seizoen kunnen draaien zal zij ook in het seizoen...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png de Bel liggend.jpg logo-mg-houtbouw.png logo-RvL.png specsavers.jpg ja reclame.jpg Rabobank_1.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Hotel de Valk.png logo-krek-wak-wou.png Du Commerce.jpg VB.jpg logo-pay-off.png lugano.png verberkmoes_logo.png printart.jpg Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png Cafe zaal Lavrijssen.jpg Sjors-keeman.jpg LogoA_Maenen.jpg Tiny-Bouchee.jpg logo-indoor.png airquipment.jpg Rendus.jpg fantast.jpg
Onze sponsor Dommelsch