Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Meer...

Wat brengt Jeugd carnaval Striepersgat?

De Jeugd carnaval in Striepersgat bestaat al vanaf 1961 en dat brengt een hele organisatie met zich mee. Zo wordt er elk jaar een Strieperke opgemaakt en wordt er ook gedacht aan les materiaal voor leerkrachten op basisscholen. De jeugd heeft ook een eigen podium! Het Striepersgats Open Podium wordt elk jaar georganiseerd met veel plezier, en dat vindt de jeugd ook! Meestal moet men optijd inschrijven! Kies links in het menu voor meer informatie.

Les ondersteuning

De Lesbrief “Carnaval moet je (leren) vieren”
Deze activiteit is ontstaan tijdens het jubileumjaar 44 jaar Striepersgat.
Om de twee jaar wordt door de Jeugdcommissie een lesbrief uitgegeven ten behoeve van de Valkenswaardse basisscholen. In deze lesbrief wordt uitleg gegeven over het ontstaan in zijn algemeenheid en specifiek van de carnaval in Valkenswaard. Er wordt op eenvoudige en duidelijke wijze uitgelegd wat er zo allemaal gebeurd is en wat er nog allemaal georganiseerd wordt in de periode van 11 november tot en met carnavalsdinsdagavond.

Striepersgats Open Podium (SOP)

Vele jaren werd door carnavalsvereniging de Valkenvangers het Dansmarietjes toernooi georganiseerd. Diverse dansgardes uit binnen- en buitenland kwamen naar deze middag in januari als grandioze aanloop naar de Striepersgatse carnaval. Ondanks de vele succesvolle jaren kwam hier een einde aan. Om deze traditie niet verloren te laten gaan werd er besloten deze middag te reorganiseren en wel met het idee een breder publiek te kunnen bereiken. Na enige brainstorming werd het idee geopperd een Open Podium te organiseren speciaal voor en door de jeugd. Tijdens deze middag zijn er diverse optredens te bewonderen in verschillende categorieën, te weten: - dans – playback - live/instrumentaal – etc.
De deelnemers zijn in de leeftijd tot 15 jaar en al enkele jaren hebben wij gezien dat er heel wat talentjes in Striepersgat rondlopen. Het leuke van deze middag is dat de deelname en entree geheel gratis is en dat er sowieso voor iedere deelnemer een leuk aandenken is en voor de winnaars een superprijs. 
Er is gratis ranja, popcorn en suikerspin. Kortom een super gezellige middag voor groot en klein.
Wil je meer weten of wil je ook meedoen aan het eerst volgende Striepersgatse Open Podium, stuur dan een mailtje naar het Striepersgats Open Podium via het contactformulier.

’t Strieperke 

’t Strieperke is een initiatief van de Jeugdcommissie Stichting Carnavalsviering Striepersgat. Bij het opzetten hiervan hebben verschillende kinderen uit de Jeugdraad, Hopmarjannekes en Jeugdkapel een grote inbreng in de inhoud van ’t Strieperke. Zij moeten er mede voor zorgen dat kinderen de carnaval van een andere kant zien en inzien dat carnaval meer is dan alleen maar “gek” doen. De laatste jaren proberen we meer kinderen van “buiten” de carnaval ook te betrekken in het maken van ’t Strieperke. Kinderen worden benaderd om stukjes te schrijven over wat zij nou leuk vinden aan carnaval en hoe ze carnaval bij hun op school vieren. Verder is ’t Strieperke gewoon een leuk blad vol met leuke teksten, moppen en foto’s die het lezen ervan leuk maakt. Wil je je eigen inbreng in ’t Strieperke hebben, stuur dan een verhaal met je naam via het contact formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

sligers

Evenementen

Bestel kaarten voor de vorstenzittingen

Brouwersgatse Oogst

Datum: 12-11-21
Cafe zaal de Dommelstroom
meer >>

Groots openbaar Striepersgats Festival

Datum: 13-11-21
Festivalterrein voor Hotel de Valk
meer >>

Bekendmaking Striepersgatse Jeugdprins

Datum: 14-11-21
Zaal Du Commerce
meer >>

Actueel

16 oktober 2021

Het Algemeen Bestuur van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft ingestemd met de oprichting van een nieuw orgaan binnen de...

21 september 2021

Op zaterdag 13 november wordt in Valkenswaard de nieuwe Prins van Striepersgat gekozen. Dit gebeurt in een besloten bijeenkomst in Feesterij...

17 oktober 2020

Beste Striepers en Strieperinnen,
Middels dit bericht willen we jullie een update geven omtrent carnaval ten tijden van het coronavirus. De...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png de Bel liggend.jpg logo-mg-houtbouw.png logo-RvL.png specsavers.jpg ja reclame.jpg Rabobank_1.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Hotel de Valk.png logo-krek-wak-wou.png Du Commerce.jpg VB.jpg logo-pay-off.png lugano.png verberkmoes_logo.png printart.jpg Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png Cafe zaal Lavrijssen.jpg Sjors-keeman.jpg LogoA_Maenen.jpg Tiny-Bouchee.jpg logo-indoor.png airquipment.jpg Rendus.jpg fantast.jpg