Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Striepersparlement

Het Striepersparlement in het kort

Het Striepersparlement is een onafhankelijk orgaan binnen de Stichting Carnavalasviering Striepersgat (SCS) dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de Stichting over alles wat te maken heeft met Carnaval binnen Striepersgat. Met als hoofddoel carnaval binnen Striepergat aantrekkelijker te maken voor alle Striepers en Strieperinnen.
De leden van het Striepersparlement zijn ‘De Oren van Striepersgat’ ; zij vangen de geluiden van de carnavalsliefhebbers in Striepersgat op, bespreken deze geluiden en hun eigen gedachten ,suggesties, ideeën en plannen tijdens de vergaderingen van het Striepersparlement. Samen besluiten we welke onderwerpen we om kunnen zetten naar praktische en uitvoerbare adviezen. We kunnen ook om advies gevraagd worden, door de SCS.
Deze adviezen van het parlement worden schrigftelijk aangeboden aan de leden van het Algemeen Bestuur van de Stichting Carvavalsviering Striepersgat, die de georganiseerde caraval binnen Striepersgat voor zijn  rekening neemt. Daarnaast worden de adviezen mondeling toegelicht in de vergaderingen van het AB van de Stichting. De Stichting neemt vervolgens het besluit een advies al dan niet over te nemen en over te gaan tot actie.

 oren_van_striepersgat

Wat was de reden het Striepersparlement op te richten?

Binnen de Stichting / bestuur is de behoefte ontstaan aan een adviesorgaan en klankbord, waarin de individuele Strieper zijn of haar behoeften en wensen kan uiten ten aanzien van de carnaval. Met als doel feedback te ontvangen én meer inzicht te krijgen waar de mensen wel en geen behoefte aan hebben binnen de georganiseerde carnaval. Om carnaval in Striepersgat zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor alle Striepers én activiteiten daardoor beter bezocht gaan worden, zowel tijdens de carnavalsdagen als in het voorseizoen.

 

De uitgangspunten van het Striepersparlement

Het Striepersparlement is een orgaan dat gevraagd en ongevraagd advies en feedback kan en mag geven via de vergadering van het parlement richting de Stichting Carnavalsviering Striepersgat, met als doel het vieren van  (georganiseerde) carnaval in Striepersgat aantrekkelijk te maken voor alle  Striepers en Strieperinnen.
 
De Stichting is het orgaan dat het parlement in het leven heeft geroepen, omdat zij behoefte hebben aan een groep die onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies en feedback geeft aan de stichting, waar het gaat om:

  • Wensen
  • Behoeften
  • Creatieve invullingen
  • Nieuwe ideeën vanuit de individuele Striepers en Strieperinnen
  • Klankbord
  • Toetsen (nieuwe) ideeën en plannen vanuit de Stichting

 

Doelstellingen van het Striepersparlement

Carnaval binnen Striepersgat aantrekkelijk te maken voor alle Striepers en Strieperinnen.
Binnen het parlement zitten de "oren" die de geluiden vanuit Striepersgat opvangen, en terugkoppelen en vertalen naar de Stichting.
zodat daar meer inzicht komt ten aanzien van deze wensen en behoeften. In de structuur is geregeld dat de ideeën en reacties van het parlement worden besproken in de AB vergadering, volgens een vast (nog op te stellen) format. We gaan uit van mogelijkheden en vernieuwing.

 

Contact

Heb jij een vraag aan het bestuur van het Striepersparlement? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

sligers

Evenementen

Actueel

22 februari 2023

De Commissie Media van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2023-2024 bekend gemaakt: 'Ge wit 'r...

14 februari 2023

Weten wat er te doen is in Striepersgat, klik dan

24 januari 2023

In het Eindhovens Dagblad van 23 januari stond een stukje over het Striepersparlement.

Klik op 'lees meer...' om het stukje te...

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png fantast.jpg van Gerven.jpg mcb-direct.png ja-reclame.png procleanroom.png fortune.jpg sportprijzen-vw.png hippo-sophia.png veldsink.png van-lierop-tegelwerken.png rondom-vw.png logo-mg-houtbouw.png rendus.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Du Commerce.jpg de Bel liggend.jpg lugano.png Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png logo-indoor.png barron.png
Onze sponsor Dommelsch