Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Striepersgat

Doel - Missie - Visie

Wat we van plan zijn

Doelstelling Stichting Carnavalsviering Striepersgat

Doel van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat (SCS) is het organiseren en bevorderen van de carnavalsviering in Valkenswaard, zulks in de meest uitgebreide zin en het verrichten of doen verrichten van alles wat daarmee samenhangt.

Missie Stichting Carnavalsviering Striepersgat

De missie van de SCS is het continueren en verbeteren van de kwaliteit van de openbare carnavalsviering in Striepersgat, als “cultureel erfgoed”.

Visie Stichting Carnavalsviering Striepersgat

 • De openbare carnavalsviering in Striepersgat  heeft door zijn verschijningsvorm in de afgelopen ruim 60 jaar een traditie opgebouwd, welke tot ver in de omgeving indruk heeft gemaakt.
 • De Striepersgatse Carnavalsviering is daardoor een zeer belangrijk evenement in de gemeente Valkenswaard.
 • Samen met de carnavalsvieringen in den Bosch, Tilburg, Bergen op Zoom, Breda is de Striepersgatse carnavalsviering een begrip in het Brabantse geworden.
 • Op initiatief van de vijf carnavalsstichtingen in deze plaatsen is de Brabantse Carnavals Federatie (BCF) opgericht.
 • Doel van de BCF is, de plaatselijke carnavalsvieringen, elk in hun eigen vorm, veilig te stellen, en in kwaliteit te verbeteren.
 • Deze visie wordt door de Commissaris van de Koning onderstreept, door het Beschermheerschap  van de BCF  op zich te nemen.
 • Samen met de Commissaris van de Koning is de SCS van mening dat de carnavalsviering in de Brabantse plaatsen, een “cultureel erfgoed” is wat gekoesterd moet worden.
 • De instandhouding en de kwaliteit van de carnavalsviering als evenement is een verantwoordelijkheid van de SCS, de carnavalsverenigingen en de gemeente Valkenswaard, samen.
 • De gemeente Valkenswaard kan hier een “voorwaarden scheppende” functie vervullen.
 • Omdat de carnavalsviering er is voor, en wordt gevierd door, alle leeftijdsgroepen, zal door de SCS een breed scala aan carnavalsactiviteiten gepresenteerd moeten blijven worden.

Om dit mogelijk te maken is de structuur van de SCS hierop afgestemd.

 • De inbreng van de Striepersgatse Carnavalsverenigingen is middels de afvaardiging van het bestuur van de Striepersgatse Carnavalsfederatie in het bestuur van de SCS, gewaarborgd.
 • Binnen de SCS zijn een tiental commissies actief waarin vele vrijwilligers werkzaam zijn en worden samen met de vele Striepersgatse carnavalsverenigingen de activiteiten ontplooid.

 

sligers

Evenementen

Actueel

14 februari 2024

De Commissie Media van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft het nieuwe thema voor het seizoen 2024-2025 bekend gemaakt.

28 januari 2024

Jeugdcommissie Striepersgat organiseert op carnavalsdinsdag 13 februari 2024 weer Valkie’s Prijzenjacht voor kinderen t/m 12 jaar. Anders...

25 januari 2024

Weten wat er te doen is in Striepersgat, klik dan

Alle actualiteiten
Onze sponsor Dommelsch
 
logo-de-senaat.png fantast.jpg van Gerven.jpg mcb-direct.png ja-reclame.png procleanroom.png fortune.jpg sportprijzen-vw.png hippo-sophia.png veldsink.png van-lierop-tegelwerken.png rondom-vw.png logo-mg-houtbouw.png rendus.jpg Willem II.jpg Dommelsch nieuw.jpg claes.jpg Constructief2.jpg Du Commerce.jpg de Bel liggend.jpg lugano.png Vergulde Sigaren logo-era-makelaar.png logo-indoor.png barron.png
Onze sponsor Dommelsch